Wie kunnen er allemaal contact opnemen?

Hulpverleners, ketenpartners, gemeentes en familie van jongeren. De leeftijd van onze doelgroep is tussen 16 en 30 jaar. Ben je een jongere en loop je eventjes vast in het leven? Dan zien we graag je reactie tegemoet. 

Professionele begeleiding op maat.

De begeleider komt bij de gedetineerde of jongere langs voor een intakegesprek. Er wordt een risicoanalyse gemaakt en een krachteninventarisatie. Daarna wordt een hulpverleningsplan opgesteld. 

 

Wat voor opleiding hebben onze begeleiders?

De begeleiders die werkzaam zijn bij Rulas hebben een Hbo-opleiding Social&Work, pedagogiek en zijn in het bezit van een VOG verklaring. Daarnaast kunnen de medewerkers ook putten uit levenservaring en zijn het experts in het maken van contact met de doelgroep. We bieden een transparante en doortastende begeleiding. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Hoe snel kan Rulas ingezet worden?

Bij een crisissituatie kan Rulas het beste per telefoon benaderd worden. U kunt ook een bericht inspreken. We bellen u binnen het uur terug om de situatie te bespreken. Rulas kan binnen drie uur ter plekke zijn.  

Kan ik met een strafblad in aanmerking komen voor een VOG?

Het hebben van een strafblad kan belemmerend zijn voor uw toekomst plannen en het vinden van een baan. Het is afhankelijk van bepaalde omstandigheden of u wel of niet een VOG toegekend krijgt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 

Hebt u een klacht?

Elke klacht is een klacht teveel. Ondanks zorgvuldig handelen kan het gebeuren dat een client niet tevreden is over de begeleiding. In dat geval kan een klacht ingediend worden via het online formulier. Er zal contact met u opgenomen worden om de klacht te bespreken. We zijn aangesloten bij het klachten portaal van SoloPartners.

Laat ons u helpen bij het creëren van een beter perspectief na detentie. Samen werken we aan een nieuwe start!